EPOST: JARI@RSPORTSWEDEN.COM

TELEFON: +46(0)72 – 502 04 52

JARI LIITEN

ÅLDER: 23         BOR: JÄTTENDAL         KÖR: PEUGEOT 208 R2

Jari Liiten kommer från Bergsjö, strax norr om Hudiksvall, och är född 1994. Intresset för motorsport har funnits hela livet, men det var inte förrän hans pappa började tävla 2005 som tanken om att köra rally föddes.

– I min familj har det inte funnits någon tradition av att satsa hårt på något, utan pappa körde mest för att det var roligt, säger Jari som själv började köra ungdomsrally 2010.

– Jag började tävla i en Opel Ascona B i Grupp-E som jag körde tills jag fick ta över pappas Ford Escort. Den körde jag i ett par år innan jag skrotade den 2013 och sedan fick jag ta en time-out från rallyt under hela 2014 på grund av en ryggskada.

2015 var Jari tillbaka i rallybilen igen, då i en Ford Fiesta ST som han körde för att bygga upp farten med efter skadeuppehållet. Jari var en av kandidaterna till ett fabrikskontrakt hos Vauxhall Motorsport i Brittiska Mästerskapet 2016, precis som teamkollegan Pontus Åhman. Jari och Pontus har följts åt genom sina karriärer.

– Vi har känt varandra sen vi började med ungdomsrally och har även kört ihop i SM ett par säsonger. Jag gillar Pontus och vi kommer bra överens, så det är kul att vi är kör tillsammans i R-Sport.

Jari införskaffade en Ford Fiesta R2 till 2016 och har sedan dess tävlar i Junior-SM.

– Jag har tävlat flitigt men inte alltid haft turen på min sida. Det har vart mycket småstrul som gjort att vi inte nått hela vägen fram även om vi tagit några pallplatser.

Jari är sedan hösten 2017 en del av R-Sport Sweden och kommer 2018 fokusera på Junior-SM i en Peugeot 208 R2.

– Det känns fantastiskt att ha fått den här möjligheten att köra för R-Sport Sweden, nu siktar jag på full pott i teamets bil 2018, avslutar Jari.

Placering i Junior-SM

Antal segrar i Rally-SM

Nästa tävling