EPOST: JOHNNY@RSPORTSWEDEN.COM

TELEFON: +46(0)70 – 755 42 86

JOHNNY ANDERSSON

ÅLDER: 39         BOR: SÄTER         KÖR: Ford Fiesta R5/ Renault Clio R3T

Johnny Andersson är 39 år och kommer från Säter, Dalarna, och började med rally redan som 18 åring. Då i en Audi 80GT. Utan att ha någon tidigare erfarenhet av sporten eller familj med motorintresse gav sig Johnny in i rallyvärlden och åkte ibland till tävlingar utan mekaniker eller servicebil.

Intresset växte hos Johnny som sökte sig till högre klasser och snabbare bilar och har förutom flera SM-starter, och ett DM-guld, en start i Svenska Rallyt i bagaget. Men i början av 2000-talet satte tillslut tidbrist och ekonomi stopp för Johnny, som fick välja bort rally till förmån för jobb och familj.

– Jag lovade mig själv att jag skulle vara tillbaka i rallybilen innan jag fyllt 40, säger Johnny.

2017, 38 år gammal var Johnny tillbaka i en rallybil efter 15 års frånvaro. Denna gång i en modern Peugeot 208 R2 i Rally-SM med målsättningen att bygga upp farten efter uppehållet.

– Vi hade klart för oss hur säsongen skulle se ut. Vi skulle börja lugnt och successivt öka farten för att kunna ta en medalj 2018. Men vi har utvecklats snabbare än vi trott och visade tidigt att vi är att räkna med.

I sin första säsong efter uppehållet tar Johnny tre raka segrar och kör hem ett SM-Silver i klassen Otrimmat Tvåhjuldrivet. Samtidigt föddes en tanke på att starta ett rallyteam, och R-Sport var fött.

– Vår vision med R-Sport är att bli ett professionellt team och hjälpa folk att nå sina drömma, där vi ställer upp med bil, team och stöttning för att hjälpa förare framåt i karriären. Vi vill även jobba professionellt med våra partners för att utveckla och skapa en plattform för affärer med teamet.

Segrar i Rally-SM

SM-Silver Otrimmat 2WD 2017

Nästa tävling