EPOST: PONTUS@RSPORTSWEDEN.COM

TELEFON: +46(0)76 – 899 90 28

PONTUS ÅHMAN

ÅLDER: 23        BOR: UPPSALA        KÖR: PEUGEOT 208 R2

Pontus Åhman är född 1994 och kommer från Uppsala. Motorsporten har alltid funnits i familjen och rallyintresset ärvdes från hans mamma och pappa som tävlat sedan dom tog körkort.

– Mamma och pappa har hållt på med rally sen dom fyllde 18 år. Jag var alltid med pappa ute på tävlingar när jag var liten och har alltid drömt om att köra själv, säger Pontus.

Även om det är bilar och rally som Pontus är uppväxt med började inte karriären på fyra hjul.

– Jag började faktiskt med speedway tills jag var tillräckligt gammal för att köra folkrace, efter det byggde vi en Grupp-E bil till mig som jag började tävla med när jag blev 16.

Så fort Pontus hade körkortet i handen började han tävla i en Trimmad Opel Corsa och resultaten lät inte vänta på sig, seger i SM-Finalen på hemmaplan i Uppsala 2014 och i premiärtävlingen 2015 i Sandviken gjorde att Pontus uppmärksammades av det Tyska teamet Audex Motorsport, som erbjöd Pontus en styrning i Opel Adam Cup.

Pontus tävlade för Audex Motorsport i två år, och 2016 vann han en deltävling och slutade trea totalt i cupen. Pontus var även en av kandidaterna till en fabriksstyrning hos Vauxhall Motorsport i den Brittiska Mästerskapet 2016.

– Vi tävlade i Opel Adam Cup i två säsonger, och 2015 var det ganska tufft med en hård krasch där vi skadade oss redan i andra deltävlingen. Men vi kom tillbaka starkt 2016 och gjorde ett bra resultat.

Till säsongen 2017 började Pontus tävla i Sverige igen och började starkt genom att vinna SM-Guld på SM-Veckan i Söderhamn, efter det väntade en strulig säsong där Pontus ändå tog hem ett Brons i Junior-SM.

Sedan hösten 2017 är Pontus och kartläsaren Filip Wernefur en del av R-Sport Sweden och kommer jobba hårt för att lyckas i framtiden.

– Det ska bli jättekul att vara med och bygga detta från start, och målet är att ta ett SM-Guld ihop med R-Sport 2018. Allt är nytt; nytt team, ny bil och ny kartläsare, så det ska bli kul att dra igång. R-Sport sporrar mig och har gett mig ny motivation efter ett motigt år, avslutar Pontus.

Segrar i Opel ADAM Cup

SM-Guld Vintersprint 2WD 2017

Nästa tävling